Ως «σοβαρή παραβίαση» των κατευθυντηρίων οδηγιών που διέπουν τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις της British Broadcasting Corporation χαρακτηρίστηκε η απόπειρα ορισμένων παραγωγών του σταθμού BBC Radio 4 να αστειευτούν με τη σεξουαλική ζωή της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Η ραδιοφωνική εκπομπή κυρίως κωμικού χαρακτήρα πουυπέπεσε στο σοβαρό παράπτωμα και έλαβε αυστηρή επίπληξη του εποπτικού συμβουλίου του BBC (BBC Trust) έχει τίτλο Don’t Make Me Laugh και μεταδόθηκε την ημέρα 90ων γενεθλίων της κάτι που θεωρήθηκε άκομψο από τους ακροατές.
Οι παρουσιαστές που ήταν οι  David Baddiel και Russell Kane, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής διάφορα θέματα που αφορούν τη βασίλισσα υπονοώντας με ύφος ότι:

Η Βασίλισσα πρέπει να έχει κάνει σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές στη ζωή της.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το BBC Trust υπογράμμισε ότι τα εν λόγω αστεία ήταν προσβλητικά για το πρόσωπο της Ελισσάβετ, συμπληρώνοντας ότι αποτελούν σοβαρή παραβίαση των κατευθυντηρίων οδηγιών που διέπουν τις ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και διαδικτυακές μεταδόσεις του BBC.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC Radio 4 έσπευσε να απαντήσει στην ανακοίνωση, μέσω του εκπροσώπου του, με ιδιαίτερα απολογητικό ύφος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σταθμού στην εφημερίδα Independent:

Παρόλο που ο σταθμός μας εξασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση διαφόρων "φωνών" με αποτέλεσμα να θεωρείται συχνά τολμηρός, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να μεταδοθεί την ημέρα των γενεθλίων της Βασίλισσας και λυπούμαστε τόσο για τη χρονική συγκυρία όσο και το προσβλητικό περιεχόμενό της.