Αρχίζει και ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, καθώς σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν ανακοίνωσε πως οι δύο από τους τρεις βομβιστές που την πραγματοποίησαν είχαν ρωσικά διαβατήρια. 

Μάλιστα, επικαλούμενο το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, το υπουργείο δήλωσε ότι «οι τουρκικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει «δύο τρομοκράτες» ως Ρακίμ Μπουλγκάροφ και Βαντίμ Οσμάνοφ.

Αρχικά, οι οι τουρκικές αρχές είχαν κάνει λόγο για έναν Ρώσο πολίτη, εθνικά Τσετσένο, έναν Ουζμπέκο και έναν Κιργίζιο.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 11 ξένους ως ύποπτους για συμμετοχή σε έναν πυρήνα της οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνδέεται με τους καμικάζι που πραγματοποίησαν την επίθεση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk. 

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Μπασάκσεχιρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. 

Με αυτές, ανέρχεται σε 24 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της πόλης, σύμφωνα με το Haberturk. 

Την είδηση αυτή, η οποία δημοσιεύεται και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε άλλη επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 4 Τούρκους πολίτες κοντά στη μεθοριακή διάβαση του Οντσούπιναρ στη νοτιοανατολική Τουρκία με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη. 

Οι τέσσερις συλληφθέντες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από μια εμπόλεμη περιοχή στη Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.