current views are: 7

1 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση17:42

Δεκάδες όμηροι σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές – Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε δημοφιλές εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δημοσίευση 17:42’

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε δημοφιλές εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίθεση σε καφέ- εστιατόριο στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, πραγματοποίησαν απόψε ένοπλοι, κρατώντας σύμφωνα με τοπικά μέσα τουλάχιστον 20 ομήρους.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, γύρω στις 21.20, τοπική ώρα, 8-9 ένοπλοι δράστες μπήκαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery όπου συχνάζουν κυρίως ξένοι που διαμένουν στο Μπανγκλαντές και άνοιξαν πυρ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Dhaka Tribune  τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί.

Αρκετοί υπήκοοι ξένων χωρών βρίσκονται μεταξύ των ομήρων γνωστοποίησε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.Ο Μπέντζιρ Άχμεντ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιχείρηση με στόχο να διασφαλιστεί η διάσωση των ομήρων καταρχάς με ειρηνικό τρόπο.

Στο μεταξύ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε το “πρακτορείο” Amaq που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση. Σύμφωνα με το Amaq, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε από την οικία του ότι ακούγονται πυροβολισμοί από τη συνοικία Γκούλσαν της Ντάκα και η κατάσταση «μοιάζει αρκετά άσχημη».

Ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να ξεφύγει, αναφέρει ότι οι εννέα δράστες φώναζαν “Allah Akbar”, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Ντάκα ανέφερε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι υπάρχουν «πληροφορίες για πυροβολισμούς και μια κατάσταση ομηρίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 


σχετικα αρθρα