current views are: 8

4 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:24

Παραιτήθηκε ο Φάρατζ από την ηγεσία του UKIP (Βίντεο)

Παραιτήθηκε ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party – UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ

Δημοσίευση 09:24’

Παραιτήθηκε ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party – UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ

Παραιτήθηκε ο Βρετανός πολιτικός, αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party – UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ​, από την ηγεσία του κόμματος. Ο Φάρατζ υπήρξε εκ των θερμότερων υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είπε σε δήλωσή του: «Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα είπα… Θέλω πίσω τη χώρα μου». Αυτό που λέω σήμερα είναι « Θέλω τη ζωή μου πίσω». Εντύπωση προκαλείο το σημείο της ομιλίας του κατά το οποίο τονίζει:

«Νιώθω ότι έκαναν ό,τι ήταν να κάνω. Δεν μπορώ να πετύχω περισσότερα. Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου ξανά, σας διαβεβαιώνω. Αποφάσισα να αποχωρήσω από την ηγεσία του Ukip. Η νίκη της αποχώρησης στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι οι πολιτικές μου φιλοδοξίες εκπληρώθηκαν. Μπήκα στη ‘δουλειά’ γιατί ήθελα ένα ανεξάρτητο κράτος, όχι για να γίνω πολιτικός καριέρας. To Ukip είναι σε καλή θέση κι έτσι θα συνεχίσει, με την δική μου στήριξη».

 Ενώ ευχαρίστησε και μέσω social media τους οπαδούς του γράφοντας:

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ παραιτείται από το UKIP καθώς είχε κάνει κάτι ανάλογο το 2015 όταν τότε δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Μετά από πιέσεις όμως άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στην πολιτική σκηνή. «Αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά» ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Φάρατζ. 

Ενώ λίγες μέρες πριν είχε παραιτηθεί και έταιρος υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε ανακοινώσει, σε μια κίνηση έκπληξη, πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία της χώρας.


σχετικα αρθρα