Δύο Κιργίζιοι, που είναι ύποπτοι ότι ανήκουν στο ISIS, συνελήφθησαν χτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου στις 28 Ιουνίου σημειώθηκε η τριπλή επίθεση αυτοκτονία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι ύποπτοι, αναφέρονται με τα αρχικά τους ονόματα και τις ηλικίες τους ως οι Κ.Β. 25 ετών και Φ.Μ.Ι. 35 ετών, ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, διευκρινίζει το Dogan.

Προσθέτει ότι στις βαλίτσες τους, η αστυνομία βρήκε θερμικές διόπτρες και στρατιωτικές στολές όπως και δύο πλαστά διαβατήρια. Χθες το βράδυ το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες και φυλάκισε 13 υπόπτους, εκ των οποίων οι 10 είναι Τούρκοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας η αστυνομία έχει συλλάβει 29 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ξένοι, δήλωσε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι καμικάζι ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, ενώ σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή. Αναφέρονται δύο ομόματα, τα Ρακίμ Μπουλγκάροφ και Βαντίμ Οσσμάνοφ, χωρίς να διευκρινίζονται οι εθνικότητές τους. 

Επίσης τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατονομάσει έναν Τσετσένο ονόματι Άχμεντ Τσατάγεφ ως τον εγκέφαλο της επίθεσης αυτής στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Αυτός φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.