Κανονικά προσγειώθηκε στον προορισμό του το αεροπλάνο  τύπου Boeing της EL AL από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Τελ Αβίβ. Νωρίτερα, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από τη Γαλλία υπήρξε απειλή για βόμβα, σύμφωνα με την Sky Guide, φορέας παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας. 

Όπως ανέφερε το Reuters, γαλλικά και ελβετικά αεροσκάφη συνόδευαν το αεροπλάνο, την ώρα που διερχόταν πάνω από τον εναέριο χώρο τους. Το ίδιο συνέβη και όταν το αεροσκάφος πέρασε στο FIR των Αθηνών. Σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελίου Αεροπορίας, το αεροπλάνο καθ' όλη τη διάρκεια της διέλευσής τους στον εναέριο χώρο των Αθηνών μέχρι την έξοδό του στις 11:12 τέθηκε υπό την παρακολούθηση δύο ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16

Το αεροσκάφος κατάφερε τελικά να προσγειωθεί κανονικά στον προορισμό του, χωρίς ωστόσο να κηρυχτεί κατάσταση ανάγκης στο αεροδρόμιο. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το συμβάν, λέγοντας ότι επρόκειτο για μια ανώνυμη απειλή. Επιπλέον, δεν σχολίασε για ποιο λόγο δεν έγινε αναγκαστική προσγείωση.

Απατώντας στο ερώτημα αν η εταιρεία θεώρησε την απειλή αξιόπιστη, σχολίασε πως μπορεί κάποιος να καταλάβει μόνος του από τη στιγμή που το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του.