Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ αλ-Γκαμπάν στον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπάντι, δύο ημέρες μετά την επίθεση στη Βαγδάτη που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», ανακοίνωσε ο Γκαμπάν σε συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή, τουλάχιστον 213 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίσθηκαν όταν ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη σε εμπορική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας. Ήταν η πιο φονική επίθεση που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γκαμπάν, το όχημα έφτασε από την επαρχία Ντιγιάλα, βόρεια της πρωτεύουσας, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της διαδρομής του κατάφερε να περάσει χωρίς πρόβλημα τα σημεία ελέγχου που έχουν δημιουργήσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Γκαμπάν δήλωσε πως αυτά τα σημεία ελέγχου, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη τη Βαγδάτη και αποτελούν ένα από τα συμβολικά μέτρα που έχει λάβει το κράτος για να διασφαλίσει την ασφάλεια της πόλης, είναι "απολύτως άχρηστα".