Στην αναζήτηση έλληνα φοιτητή από πόλη της Βόρειας Ελλάδας που εγκατέλειψε την Βουλγαρία έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη για σοβαρό τροχαίο που προκάλεσε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν από θαύμα σώθηκε μια 15χρονη, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η βουλγαρική δικαιοσύνη.

Το περιστατικό, το οποίο είχε συγκλονίσει την Βουλγαρία και το οποίο απασχολεί ακόμα και σήμερα τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας, συνέβη τον Μάιο του 2014 στην Φιλιππούπολη όταν το σπορ αυτοκίνητο πολλών κυβικών που οδηγούσε ο έλληνας φοιτητής πέρασε με κόκκινο και ταχύτητα 98 χιλιομέτρων την ώρα φανάρι μέσα στην πόλη, συγκρούσθηκε με άλλο αυτοκίνητο και έπεσε πάνω σε στάση όπου βρισκόταν αμέριμνη μια 15χρόνη τότε μαθήτρια.

Το κορίτσι σώθηκε από θαύμα όμως τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και ακόμα και σήμερα υποβάλλεται σε συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων της υγείας της.

Με πρωτόδικη απόφαση τον Ιούνιο του 2015 ο έλληνας φοιτητής καταδικάσθηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με 4ετή αναστολή, στέρηση του δικαιώματος οδήγησης για 3 χρόνια καθώς και 6.300 ευρώ αποζημίωση προς την κοπέλα που τραυμάτισε.

Σε δεύτερο βαθμό όμως και με μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Φιλιππούπολη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή φυλάκισης για τον έλληνα φοιτητή σε διοικητικό πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων υπήρξε παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα της Βουλγαρίας Σοτιρ Τσατσάρoφ ο οποίος άσκησε έφεση με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα δίκη χθες.

Στην δίκη όμως αυτή δεν εμφανίσθηκε ο έλληνας φοιτητής ο οποίος έχει εγκαταλείψει την Βουλγαρία με αποτέλεσμα να ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας η παρέμβασή του ώστε να αναζητηθεί ο έλληνας φοιτητής στην Ελλάδα και με κάποιο νομικό τρόπο αν είναι δυνατόν να επιστρέψει στην Βουλγαρία και να γίνει η νέα δίκη.