Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό της μια γυναίκα από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, στο οποίο φαίνεται ένας αστυνομικός να δολοφονεί εν ψυχρώ τον άντρα της.

Η Diamond Reynolds  βρισκόταν στο κάθισμα του συνοδηγού στο αυτοκίνητο και κατέγραφε σε live streaming στο facebook, το σύντροφό της, ο οποίος καθόταν δίπλα της γεμάτος αίματα, μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ίδια, η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα και ζήτησε την άδεια από τον οδηγό. Όταν εκείνος προσπάθησε να του δείξει την ταυτότητά του -και ενώ πρώτα είχε ενημερώσει ότι κατέχει νόμιμα άδεια οπλοφορίας και πιστόλι το οποίο βρίσκεται στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου- δέχθηκε τα πυρά του. Στο συγκλονιστικό βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα ο άνδρας που αιμορραγεί και ο αστυνομικός που κρατά το όπλο έξω από το παράθυρο.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;», σκούγεται να φωνάζει η 32χρονη, στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό WCCO.

«Του είπα να μην πλησιάσει το ντουλαπάκι, του είπα να κατεβάσει τα χέρια του», φωνάζει ο αστυνομικός, ο οποίος συνεχίζει να κρατά παρατεταμένο το όπλο του.

«Του είπατε να βρει την ταυτότητά του κύριε», απαντά η γυναίκα και προσθέτει «Τον πυροβολήσατε κύριε κι εκείνος έψαχνε την ταυτότητά του».

Τελικά, ο 33χρονος Castile πέθανε λίγο αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες: