current views are: 8

8 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση04:42

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά της βίας «βάφτηκε» με αίμα – Πέντε αστυνομικοί νεκροί (Βίντεο)

Χάος επικράτησε στο Ντάλας, όταν άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, μετά τις δολοφονίες Αφροαμερικανών σε Μινεσότα και Λουιζιάνα.

Δημοσίευση 04:42’

Χάος επικράτησε στο Ντάλας, όταν άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, μετά τις δολοφονίες Αφροαμερικανών σε Μινεσότα και Λουιζιάνα.

Χάος επικράτησε στο Ντάλας, όταν άγνωστοι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, μετά τις δολοφονίες Αφροαμερικανών σε Μινεσότα και Λουιζιάνα.

Πέντε νεκροί αστυνομικοί, και τουλάχιστον έξι τραυματίες, είναι ο τελευταίος απολογισμός της αιματηρής επίθεσης στο Ντάλας. 

Για «συντονισμένη η επίθεση» κάνει λόγο η αστυνομία του Ντάλας.
 

Οι σκοπευτές που άνοιξαν ξαφνικά πυρ, προς το τέλος της διαδήλωσης, είχαν στο στόχαστρό τους ξεκάθαρα αστυνομικούς, και εκτός από τους πέντε που σκοτώθηκαν, άλλοι έξι τραυματίστηκαν καθώς και ένας πολίτης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται, κατήγγειλε τις “άγριες, υπολογισμένες και ποταπές επιθέσεις”, για τις οποίες “δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία”.

Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά σήμερα το πρωί από την περιοχή, στην οποία πραγματοποιεί εκτενείς έρευνες η αστυνομία.

“Ο χειρότερος εφιάλτης μας συνέβη. Είναι μια οδυνηρή στιγμή για την πόλη του Ντάλας”, δήλωσε.

Επιχειρήσεις πυροτεχνουργών είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό εκρηκτικών στο κέντρο της πόλης. “Θα διαρκέσουν αρκετή ώρα”, δήλωσε ο Μαξ Τζίρον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τέξας. Πάντως δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο κέντρο της πόλης έπειτα από δύο εξονυχιστικούς ελέγχους, πρόσθεσε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών:

Εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικού

Σοκάρουν οι εικόνες από το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου , στο οποίο απεικονίζεται ένας εκ των δραστών στο Ντάλας να σκοτώνει εν ψυχρώ, έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός ​προσπαθεί να ξεφύγει από τα πυρά, κατευθύνεται πίσω από μία τεράστια κολόνα, όμως οι σφαίρες του δράστη τον βρίσκουν.

Αξιοσημείωτο θεωρείται η ταχύτητα που έδρασε ο δολοφόνος του αστυνομικού, που δείχνει στοιχεία ενός καλά εκπαιδευμένου «κομάντο». 

Γ.Λ.


σχετικα αρθρα