Ένα από τους πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους του Ντάλας για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας, παρουσιάστηκε από την αστυνομία, ως ο νούμερο ένα ύποπτος για το μακελειό.

Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα αφού ξέσπασαν οι πυροβολισμοί κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο του Ντάλας, η αστυνομία της πόλης έδωσε, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, τη φωτογραφία ενός μαύρου άνδρα. Ανέφερε πως τον θεωρούσε ύποπτο για το μακελειό και ζητούσε από τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες.

Η φωτογραφία, όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήθηκε σε όλα τα διεθνή μέσα. Ήταν το πρόσωπο που αναζητούσαν οι αρχές.

 «Έλαβα ένα τηλεφώνημα που έλεγε πως η φωτογραφία μου έχει δοθεί στα μέσα και πως με θεωρούσαν ύποπτο» είπε στους δημοσιογράφους. «Μιλούσα και γελούσα με τους αστυνομικούς» είπε ο Μαρκ Χιουζ.

Οδηγήθηκε στο τμήμα και τον ανέκριναν επί μισή ώρα. «Οι αστυνομικοί μου έλεγαν ψέμματα. Μου έλεγαν πως έχουν video με εμένα να πυροβολώ, πως έχουν μαρτυρίες που έλεγαν πως με είδαν να πυροβολώ» τόνισε. Δεν έκρυψε πως φοβάται για την ασφάλειά του και πρόσθεσε πως μια συγγνώμη δεν θα είναι αρκετή για όσα πέρασε.