current views are: 7

8 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:41

Ομπάμα για μακελειό στο Ντάλας: Καμιά δικαιολογία για τέτοια εγκλήματα (Βίντεο)

Δήλωση για το μακελειό στο Ντάλας έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Δημοσίευση 09:41’

Δήλωση για το μακελειό στο Ντάλας έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Δήλωση για το μακελειό στο Ντάλας έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια εγκλήματα»

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτά τα γεγονότα, και είμαστε δίπλα στους πολίτες και το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας… Το πένθος του Ντάλας πλανάται πάνω από την Αμερική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει υποστήριξη μετά τον φόνο πέντε αστυνομικών σε συντονισμένη επίθεση στην πόλη.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι γνωστά όλα τα γεγονότα σχετικά με τους πυροβολισμούς, τόνισε όμως ότι επρόκειτο για μια

“άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση”, για την οποία “δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία”.

«Αυτοί οι αξιωματούχοι επιβολής της τάξης στοχοποιήθηκαν. Μιλώ εκ μέρους κάθε Αμερικανού όταν λέω ότι νιώθουμε φρίκη και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και στην αστυνομία του Ντάλας», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Η απώλεια των αστυνομικών είναι μια δυσάρεστη υπενθύμιση των θυσιών που κάνουν οι αστυνομικοί για εμάς, κατέληξε.

Σύμφωνα με τον αμερικανό Πρόεδρο: «Τον περασμένο χρόνο οι Αφρικοαμερικανοί πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς διπλάσιες φορές από ότι οι λευκοί. Όταν συμβαίνουν περιστατικά σαν αυτά, υπάρχει μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που αισθάνεται λόγω του χρώματος, ότι δεν τους φέρονται το ίδιο. Αυτό πονάει και πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Δεν είναι ζήτημα των μαύρων, δεν είναι ζήτημα των Ισπανόφωνων. Είναι ζήτημα όλων των αμερικανών για το οποίο πρέπει όλοι να νοιαστούμε. Όλοι οι δίκαια σκεπτόμενοι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν».

 


σχετικα αρθρα