current views are: 5

8 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση13:30

Έληξε ο συναγερμός στο Καπιτώλιο

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν ένοπλο να έχει εισβάλει στο κτίριο.

Δημοσίευση 13:30’

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν ένοπλο να έχει εισβάλει στο κτίριο.

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν ένοπλο να έχει εισβάλει στο κτίριο.

«Τα γεγονότα που οδήγησαν στο να ζητηθεί από τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους έλαβαν τέλος. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες» έγραψε η αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Κογκρέσου σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση στο κτίριο λίγο μετά τις 09.30 τοπική ώρα (16.30 ώρα Ελλάδας).

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, το μέτρο απαγόρευσης εισόδου πιβλήθηκε μετά την πληροφορία ότι μία ένοπλη βρισκόταν ενδεχομένως στο κτίριο.

Σύμφωνα με έναν βοηθό που εργάζεται στη Γερουσία και τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι αστυνομικοί αναζητούσαν μία γυναίκα που ενδεχομένως ήταν οπλισμένη και κυκλοφορούσε σε υπόγειο κοντά στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέστησαν στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο Κογκρέσο και περιμετρικά από αυτό να «αναζητήσουν καταφύγιο και να παραμείνουν μακριά από πόρτες και παράθυρα που έβλεπαν στην πρόσοψη» του κτιρίου σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Γερουσίας.

Ο αποκλεισμός, ο οποίος διήρκησε λίγο λιγότερο από μισή ώρα, διατάχθηκε ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο 5 αστυνομικών στο Ντάλας του Τέξας.

 


σχετικα αρθρα