Πιο πολλοί κι απ το 80% των ερωτηθέντων πολιτών στην Ιαπωνία, ένα ποσοστό 82% των ερωτηθέντων πολιτών, απάντησαν ότι οι 54 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε όλη τη χώρα θα πρέπει να αχρηστευθούν --αμέσως, ή σταδιακά--, μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα φέτος τον Μάρτιο, προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού οργανισμού Kyodo News.
Μόνον 14% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι, "οι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν".

Συμπεριλαμβανομένων των έξι πυρηνικών αντιδραστήρων στη μονάδα Daiichi, στη Φουκουσίμα, η Ιαπωνία αριθμεί συνολικώς 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες.

 Απ το ανωτέρω 82% των πολιτών, ένα 9% ζητά οι πυρηνικοί αντιδραστήρες να αχρηστευθούν άμεσα, ενώ ποσοστό 19% ζητά να γίνει μία επιθεώρησή τους, πρώτα, και μεταγενέστερα να αχρηστευθούν.

Επίσης, ένα ποσοστό 94% των ερωτηθέντων πολιτών πιστεύει ότι τους αφορά προσωπικά "βαθειά", ή "σε έναν βαθμό", η ασφάλεια των πυρηνικών μονάδων μετά απ το δυστύχημα στην πυρηνική μονάδα στη Φουσκουσίμα, απ την οποία έχουν διαφύγει ποσότητες ραδιενεργών ουσιών στο περιβάλλον, μετά το σεισμό 9 Ρίχτερ, με τσουνάμι, φέτος την 11η Μαρτίου.

Τέλος, 84% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ιαπωνία πρέπει να βασιστεί περισσότερο στο μέλλον στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας(ΑΠΕ)--την ηλιακή, την αιολική--,την ώρα που ποσοστό 45% κρίνει ότι η χώρα πρέπει να βασιστεί περισσότερο στο μέλλον στην υδρο-ηλεκτρική ενέργεια, έναντι 31% που προκρίνει τη λύση του φυσικού αερίου.

 Μόνον το 7% των ερωτηθέντων, θέλει και στο μέλλον η Ιαπωνία να βασίζεται περισσότερο στην πυρηνική ενέργεια.