Το όνειρο πολλών παιδιών έκανε πραγματικότητα ο πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος πριν καν κλείσει τα τρία του χρόνια, βρέθηκε στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους υπό το άγρυπνο και συνάμα γεμάτο υπερηφάνεια βλέμμα του πατέρα του, του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο Δούκας του Κέμπριτζ βοήθησε τον γιο του να καθίσει στην θέση του κυβερνήτη ενός "Hawk", του εμβληματικού αεριωθουμένου των «Κόκκινων Βελών», του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF), σε μια έκθεση της πολεμικής αεροπορίας στο Φέρφορντ στη νοτιοδυτική Βρετανία.

  

Φορώντας ειδικά ακουστικά, ο Γεώργιος, που θα γίνει τριών ετών την 22α Ιουλίου, επιβιβάστηκε επίσης σε ένα ελικόπτερο "Squirrel", με την συνοδεία της μητέρας του Κέιτ, ενώ ο πατέρας του Ουίλιαμ επέλεξε να καθίσει στον θάλαμο διακυβέρνησης.

«Όπως το ανέμενα, ο πρίγκιπας Γεώργιος εντυπωσιάστηκε λίγο από τον θόρυβο και το γεγονός ότι βρέθηκε στο εσωτερικό ενός ελικοπτέρου» δήλωσε ο υποσμηναγός Τζιμ Χόμπκιρκ που συνόδευσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Ο Γεώργιος ωστόσο έδειξε «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλικα στην ουρά του ελικοπτέρου. Φαντάζομαι ότι ο δούκας του είχε μιλήσει ήδη για αυτό καθώς δεν σταμάταγε να επαναλαμβάνει: "έλικας"», πρόσθεσε ο υποσμηναγός.