Η περίεργη ιστορία της Λώρας από την Βάρνα της Βουλγαρίας ήταν το θέμα εκπομπής του μεγάλου βουλγαρικού τηλεοπτικού καναλιού Νova Televizia.

Στην εκπόμπη μίλησαν η αδερφή και ο φίλος της Λώρας και εξιστόρησαν όλη την ιστορία.Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν η 38χρονη Λόρα, χωρισμένη και μάνα 2 παιδιών,η οποία δουλεύε για χρόνια στην Ελλάδα τελευταία φρόντιζε έναν ηλικιωμένο έλληνα καθηγητή πανεπιστημίου χωρίς συγγενείς.

Αυτός λοιπόν ο έλληνας καθηγητής ανέφερε ο φίλος της κοπέλας αποφάσισε να αφήσει στην βουλγάρα 1,5 εκατομμύρια ευρώ και κάποια ακίνητα.

Ο φίλος της Λώρας ο οποίος μετά από αυτό βρέθηκε κ ο ίδιος στην Αθήνα κάνοντας μάλιστα σχέδια μαζί με την Λώρα για επιχειρήσεις στην Βουλγαρία μετά αυτό το απρόσμενο και απίστευτο γεγονός, υποστηρίζει ότι μετά από έλεγχο των ελληνικών αρχών οι οποίες έλεγξαν την νομιμότητα άρχισαν να παίρνουν κάποια χρήματα, 2-3 χιλιάδες ευρώ περίπου.

΄Ολα αυτά έγιναν όμως τις μέρες που στην Ελλάδα άρχισαν να εφαρμόζονται τα capital controls και έτσι πάγωσε η διαδικασία ανάληψης μεγαλύτερων ποσών.

Συγχρόνως το ίδιο διάστημα πεθαίνει ο έλληνας καθηγητής ο οποίος  νοσηλεύοταν σε νοσοκομείο προκαλώντας την απορία της βουλγάρας και τις υποψίες της για τον τρόπο θανάτου σύμφωνα πάντα με τα όσα λέει ο φίλος της στην εκπομπή...

Ξαφνικά στις 8 Σεπτεμβρίου η Λώρα εξαφανίζεται ενώ στο κινητό του φίλου της έρχονται μηνύματα ότι η βουλγάρα είναι καλά αλλά να μην πάει στην αστυνομία.

Ο ίδιος όμως απευθύνεται εκεί χωρίς να διευκρινίζει στην εκπομπή τι του απάντησε η ελληνική αστυνομία.

Τελικά αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα ενώ δεν επιστρέφει ξανά εκεί γιατί όπως υποστηρίζει κινδυνεύει η ζωή του, ενώ κάνει λόγο για κυκλώματα από βούλγαρους και αλβανούς που δρουν στα ελληνικά νοσοκομεία και τα οποία προσεγγίζουν ευκαταστατους ηλικιωμενους έλληνες χωρίς κοντινούς συγγενείς για να βάλουν χέρι στην περιουσία τους. 

Σε ερώτηση της βουλγάρας δημοσιογράφου αν η Λώρα είναι μέλος αυτού του κυκλώματος το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ο ίδιος και η αδερφή της Λώρας υποστήριξαν στην εκπομπή ότι η γυναίκα-η οποία δεν έχει επικοινωνήσει όυτε με την μητέρα της, ούτε με τα παιδιά της-δεν έφυγε με την θελησή της και ότι είναι στα χέρια ένος τέτοιου κυκλώματος.Κατηγορούν μάλιστα την βουλγαρική αστυνομία ότι δεν κάνει το παραμικρό.

Από την πλευρά της η βουλγαρική αστυνομία όταν ρωτήθηκε από την εκπομπή απάντησε ότι η ενημέρωση που είχε από την ελληνική αστυνομία ήταν ότι οι έλληνες αστυνομικοί βρήκαν την Λώρα η οποία απάντησε ότι έφυγε με την θελησή της και δεν θέλει να επικοινωνήσει με κανένα δικό της άνθρωπο...