«Έφυγε» από τη ζωή,  τη Δευτέρα σε ηλικία 89 ετών, ο John Μπραδήμας, μια πολιτική, οικονομική και ακαδημαϊκή προσωπικότητα, η οποία υπηρέτησε 22 χρόνια στο Κογκρέσο και περισσότερο από μια δεκαετία ως πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο John Μπραδήμας, Ο σε ένα all-αλλά-απρόσκοπτη αναζήτηση για την προώθηση της εκπαίδευσης, των τεχνών και μια φιλελεύθερη ατζέντα, πέθανε τη Δευτέρα σε Μανχάταν. Ήταν 89.

Ως Δημοκρατικός αντιπρόσωπος από την Ιντιάνα 1959-1981, ο κ Μπραδήμας έγινε γνωστό για την προώθηση της Παιδείας και των Τεχνών. Διπλασίασε σχεδόν την ομοσπονδιακή βοήθεια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και  δημιουργήθηκε το Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επίσης, έπαιξε ρόλο στην ετήσια χρηματοδότηση των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών

Ο John Μπραδήμας ως πρόεδρος 1981-1992, του N.Y.U μεταμόρφωσε το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο  από ένα σχολείο σε ένα από τα παγκοσμίους φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Μπραδήμας κρατά τη διάκριση ως ο πρώτος Ελληνο-Αμερικανός, μέλος του Κογκρέσου.