Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Στη συνάντηση συμμετείχε ο ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου (ΕΕ, ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσία) για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ. Καμία πλευρά δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση για την συνάντηση αυτή, η οποία έγινε γνωστή στα διεθνή πρακτορεία από επίσημες πηγές.

Η Άστον και ο ισραηλινός ομόλογός της Αβιγκντορ Λίμπερμαν διαπίστωσαν τη διαφωνία τους ως προς τη δυνατότητα μιας επανάληψης των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους την Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Λίμπερμαν εκτίμησε ως "μηδενικές" τις πιθανότητες μιας επανάληψης των απευθείας διαπραγματεύσεων πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η παλαιστινιακή ηγεσία σκοπεύει να υποβάλλει αίτημα για την ένταξη ενός παλαιστινιακού Κράτους στα Ηνωμένα Έθνη.

Πάντως, η κα. Αστον επανέλαβε την ανάγκη να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες για να επιτευχθεί μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε στασιμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος συναντήθηκε, επίσης την Παρασκευή στη Ραμάλα με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη "μονομερώς ή συλλογικά".