Διφορούμενες είναι οι ευχές υψηλόβαθμων πολιτικών προς τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Πρώτα να προσαρμοστεί ή να πιεστεί να δράσει άμεσα;" διερωτώνται οι πολιτικοί σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να μιλήσει άμεσα με την Τερέζα Μέι για τις συνέπειες του Brexit. Στη συγχαρητήρια επιστολή του της έγραψε: "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία δημιούργησε μια νέα κατάσταση την οποία πρέπει σύντομα να αντιμετωπίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση". Ο Γιούνκερ πρόσθεσε επίσης ότι θα χαρεί να ακούσει τις απόψεις της επί του θέματος και ελπίζει σε μια συνάντησή τους στο εγγύς μέλλον. 

Η καγκελάριος Μέρκελ θα χαρεί επίσης να συνεργαστεί με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερ. Στο ερώτημα ποιες προσδοκίες έχει η καγκελάριος από τις διαπραγματεύσεις με την Μέι, ο εκπροσωπος απάντησε: "Θέλουμε τώρα να αφήσουμε τη βρετανική πλευρά να πάρει τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχουν νέες προσδοκίες. Όλες έχουν εκφραστεί". 

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα χαιρόταν "οι σχέσεις συνεργασίας να είναι επιτυχείς". Πρόσθεσε δε στην επιστολή του ότι θα χαιρόταν να υποδεχτεί την Μέι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή στον κύκλο των ηγετών της ΕΕ. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συνέδεσε τις ευχές του με το αίτημα για σύντομο ξεκαθάρισμα του θέματος της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. "Το θέμα της ηγεσίας λύθηκε, τώρα αναμένω ότι θα εργασθούμε γοργά ώστε να υπάρξει βεβαιότητα".