current views are: 5

15 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση01:43

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Είδα πτώματα να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ»

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι όταν φορτηγό έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος σε κεντρική λεωφόρο της γαλλικής πόλης​.

Δημοσίευση 01:43’

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι όταν φορτηγό έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος σε κεντρική λεωφόρο της γαλλικής πόλης​.

Παγκόσμιο  σοκ προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι όταν φορτηγό έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος σε κεντρική λεωφόρο της γαλλικής πόλης.

Οι μαρτυρίες από την ειδεχθή επίθεση συγκλονίζουν. Μία νεαρή γυναίκα, μιλώντας στο δίκτυο France 24 αφού περιέγραψε τη σκηνή που το φορτηγό ανέπτυξε ταχύτητα, μετά είπε:

Έσπρωξα τη μητέρα μου σε ένα κτίριο μαζί με ακόμα πενήντα ανθρώπους. Όταν έφτασα στην πόρτα τότε άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί. Εγκαταλείψαμε τα καρότσια στο έδαφος, μεταφέραμε τα παιδιά στα χέρια και περιμέναμε. Νομίζαμε ότι δεν ήταν δυνατόν, αλλά ο κόσμος φώναζε “είναι τρομοκρατική επίθεση” όταν το φορτηγό άρχισε να παρασύρει τον κόσμο. Ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Από την άλλη, δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Nice Matin εξήγησε πως παρακολουθούσε τα πυροτεχνήματα όταν το φορτηγό ξεκίνησε την τρελή πορεία του και μέσα σε λίγα λεπτά όπως είπε: «Είδα πτώματα να εκτοξεύονται στον αέρα σαν κορίνες του μπόουλινγκ. Άκουσα θορύβους, κραυγές που δεν θα ξεχάσω ποτέ»..

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο για να δει κι αυτός τη ρίψη των πυροτεχνημάτων είπε ότι είδε ένα λευκό φορτηγό να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος, προκαλώντας πανικό και συντρίμμια να διασκορπίζονται παντού. Επικράτησε «πλήρες χάος» στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην καρδιά της τουριστικής πόλης στην Κυανή Ακτή, περιέγραψε ο ίδιος. Ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ εξήγησε ότι ο οδηγός συνέχιζε να χτυπάει πολίτες σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος της οδού, γεγονός «το οποίο εξηγεί τον εξαιρετικά βαρύ απολογισμό». «Υπήρξαν πυρά και ο οδηγός σκοτώθηκε» πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα