Την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοινώνοντας πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί και προανήγγειλε ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στη Συρία και το Ιράκ.

O πρόεδρος κήρυξε επιστράτευση εφέδρων για την ασφάλεια της χώρας και ανακοίνωσε πως θα να αναπτυχθούν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα και σε στρατηγικά σημεία της Γαλλίας.

«Η Γαλλία επλήγη την ημέρα της 14ης Ιουλίου, την ημέρα που συμβολίζει την ελευθερία», πρόσθεσε ο Ολάντ, συμπληρώνοντας πως στόχος του δράστη ήταν να σκοτώσει, κάνοντας λόγο για «ισλαμιστική τρομοκρατία».

Στη συνέχεια τόνισε:

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της επίθεσης, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Θα αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο, θα αντισταθούμε με κάθε μέσο προς κάθε ασύμμετρη απειλή» επεσήμανε ο γάλλος πρόεδρος κατά το διάγγελμά του και πρόσθεσε:

Πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Γαλλίας, πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες και της αρχές της Γαλλίας.

«Κάνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας να επιστρέψουν στη θέση τους, ώστε να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας» είπε και συνέχισε:

Αποφασίζουμε να παρατείνουμε για τρεις μήνες την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έληγε σήμερα. Θα τιμωρήσουμε όσους επιτίθενται στους πολίτες της χώρας μας με τον ίδιο σκληρό τρόπο. 

Κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δήλωσε ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Νίκαια, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες και στις αρχές της πόλης.