Την ανησυχία του για την πιθανότητα εντοπισμού Γερμανών ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα γερμανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται ανάμεσα στα θύματα να βρίσκονται δύο μαθητές και μία δασκάλα, ωστόσο ο κ. Ντε Μεζιέρ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία.
 
«Πρέπει, δυστυχώς, να θεωρήσουμε ότι βρίσκονται και Βερολινέζοι μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, Μίχαελ Μούλερ και πρόσθεσε ότι πολλές σχολικές τάξεις είχαν επιλέξει τη Νίκαια ως προορισμό για την εκδρομή της αποφοίτησής τους.
 
Επίσης, ο κ. Ντε Μεζιέρ επεσήμανε ότι οι γερμανικές Αρχές συνδράμουν τις γαλλικές στη φύλαξη των εσωτερικών συνόρων και είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί.

«Στεκόμαστε μαζί στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των εχθρών των ανοιχτών, ελεύθερων κοινωνιών μας. Απαιτούνται προσοχή και εγρήγορση, αλλά όχι φόβος και αγωνία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργος Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία του για τους Γερμανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ.