Την τραγική είδηση ότι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας βρίσκονται και δέκα παιδιά επιβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου, οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 84 και οι τραυματίες σε 202, εκ των οποίων οι 52 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 25 διατηρούνται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρομοκράτης πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον των αστυνομικών, ενώ οδηγούσε το φορτηγό. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στη θέση του οδηγού του φορτηγού, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν ένα ποδήλατο, ένα αυτόματο όπλο, δύο ρέπλικες αυτόματων όπλων, οκτώ άδειες παλέτες.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αιματοκύλισε την Νίκαια έχει ταυτοποιηθεί μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ως ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ. Ο Μπουλέλ ήταν υπήκοος Τυνησίας, ήταν διαζευγμένος και είχε παιδιά. Η πρώην του σύζυγος βρίσκεται υπό κράτηση.

Ήταν «απόλυτα άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών» της Γαλλίας, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πλέον, όπως είπε και ο Εισαγγελέας του Παρισιού, οι γαλλικές αρχές ερευνούν το αν ο δράστης έδρασε μόνος του ή σε συνεργασία με κάποια τρομοκρατική ομάδα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η επίθεση στην Νίκαια έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει «με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι (τζιχαντιστές) απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας προσέθεσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην δικαιοσύνη για την δράση του σε απειλές, βία και μικροκλοπές από το 2010 μέχρι το 2016. Τον Μάρτιο του 2016 ήταν υπό κράτηση και καταδικάστηκε για έξι μήνες για ένα έγκλημα.

Όλες οι εξελίξεις για την επίθεση στη Γαλλία στο Live Blogging του newpost.gr