Αναθεωρούν και αυστηροποιούν τα μέτρα ασφαλείας στα εδάφη τους πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ύστερα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.

Υπό το πρίσμα του νέου μακελειού, οι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, ανακοινώνοντας ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία. Ειδικότερα, θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια, τους οδικούς άξονες και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια, ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας θα επανεξεταστούν.

Μιλώντας από το αεροδρόμιο Gatwick, στο οποίο πραγματοποιούσε επίσκεψη, ο Σαντίκ Καν επισήμανε: «Θα διαβεβαιώσω όλους τους Λονδρέζους ότι σήμερα θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας, υπό το φως αυτής της επίθεσης, καθώς επίσης πως εγώ και ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ασφαλείς οι πολίτες του Λονδίνου»

Ο ίδιος τόνισε ότι η βρετανική πρωτεύουσα στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και υπογράμμισε ότι «οι δηλητηριώδεις και διεστραμμένοι» τρομοκράτες θα ηττηθούν.

Αλλά και η αστυνομία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε ισχύ κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού.

Στο Βέλγιο, οι Αρχές θα «προσαρμόσουν» τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που έγινε η επίθεση στη Νίκαια, κυρίως στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Και η Ισπανία υιοθετεί μέτρα ενίσχυσης των συνόρων της, μετά την επίθεση στη Νίκαια. «Είναι προφανές ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα ενίσχυσης των συνόρων», φέρεται να είπε ο υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι La Sexta.