Διάσταση απόψεων επικρατεί στην κυβέρνηση της Γαλλίας σχετικά με τα κίνητρα και της όποιες διασυνδέσεις του δράστη της χθεσινής επίθεσης στη Νίκαια που άφησε πάνω από 80 νεκρούς.

Από τη μία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο για σχέσεις του δράστη με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε συνέντευξή του στο δίκτυο France 2.

«Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» επεσήμανε και πρόσθεσε:

Ναι, πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια και θα εξακριβώσουμε τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Μανουέλ Βαλς υπογράμμισε ότι είναι «πεπεισμένος» ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν σφάλματα ή κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως θα αυξηθεί και σημείωσε ότι νέες επιθέσεις είναι πιθανόν να διαπραχθούν.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον προϊστάμενό του, λέγοντας πως οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει εάν ο μακελάρης είχε εμπνευστεί από τους τζιχαντιστές.

«Έχουμε ένα άτομο που δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών για δραστηριότητες που συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ», δήλωσε ο κ. Καζνέβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Σε ερώτηση αν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα κίνητρα του δράστη συνδέονταν με τον τζιχαντισμό απάντησε: «Όχι».

Όλες οι εξελίξεις για την επίθεση στη Γαλλία στο live blogging του newpost.gr