Συνελήφθη ο διοικητής της Β' Στρατιάς στρατηγός Αντέμ Χουντουντί, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία εναντίον των επίδοξων πραξικοπηματιών.

Τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν με κοινή διακήρυξη την απόπειρα πραξικοπήματος. Κατά την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της εθνοσυνέλευσης εγκρίθηκε η διακήρυξη την οποία υπογράφουν ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, οι αρχηγοί του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η αποφασιστικότητα που επέδειξε η εθνοσυνέλευση απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος έχει μεγάλη αξία από πλευράς περαιτέρω εδραίωσης της Δημοκρατίας στην Τουρκία. Όπως σήμερα, έτσι και στο μέλλον, κάθε χέρι που σηκώνεται εναντίον του έθνους και της εθνοσυνέλευσης, θα βρίσκει μπροστά του την ατσάλινη βούληση της εθνοσυνέλευσης».

Τα τέσσερα κόμματα αναφέρουν ότι «παρά τις μεταξύ μας διαφορές, είμαστε και θα είμαστε πάντα υπέρ της λαϊκής βούλησης» και καταδικάζουν από κοινού την απόπειρα.

Όλες οι εξελίξεις για την Τουρκία στο live blogging του newpost.gr