current views are: 7

16 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση17:31

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Παραδώστε τον Γκιουλέν – Αφαιρέθηκε το «καρκίνωμα»

Ενώπιον χιλιάδων Τούρκων πολιτών που τον χειροκροτούσαν μίλησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ταγίπ Ενρντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την  έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι οργάνωσε και υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δημοσίευση 17:31’

Ενώπιον χιλιάδων Τούρκων πολιτών που τον χειροκροτούσαν μίλησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ταγίπ Ενρντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την  έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι οργάνωσε και υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ενώπιον χιλιάδων Τούρκων πολιτών που τον χειροκροτούσαν, που φώναζε υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής, μίλησε στην Κωνσταντινούπολη ο Ταγίπ ΕνρντογάνΟ Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την  έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ευθέως ότι οργάνωσε και υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ζητούσατε από εμάς τρομοκράτη, συνεισφέραμε. Αυτοί οι άνθρωποι που σας ζητάμε τώρα, εντάσσονται σε αυτή τη λίστα. Σας ζητάμε να τους παραδώσετε», ανέφερε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές τους ανέφερε «Αφαιρέθηκε το καρκίνωμα».

«Σήμερα πετύχαμε την ενότητα» πρόσθεσε και ευχαρίστησε τον Θεό, η Χάρη του οποίου, όπως είπε, ήταν εκείνη που δεν επέτρεψε στους στασιαστές να επικρατήσουν και κάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος να μην ανησυχεί “όσο έχουμε τη στήριξη του Θεού”».

Ενώ επεσήμανε πως «μικρή μερίδα του στρατού πίσω από το πραξικόπημα»

“Εύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος σε όλους τους μάρτυρες μας. Εγώ δεν κάνω διάκριση μεταξύ τους” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Γι αυτά τα γεγονότα είναι υπεύθυνη μια μειοψηφία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα θα υπάρξει κάθαρση”.

“Αυτή η “παράλληλη δομή” δε δίστασε να βομβαρδίσει τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε εναντιον τους” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του.

Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Οι πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Άγκυρα ότι τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει και προέτρεψε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να παραμείνουν στους δρόμους.


σχετικα αρθρα