Ο θείος του 31χρονου μακελάρη της Νίκαιας, ο οποίος παρέσυρε με φορτηγό 84 πολίτες την Πέμπτη φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν την ειδεχθή πράξη του.

Όπως ανέφερε στο Associated Press ο Σαντόκ Μπουλέλ, ο ανιψιός του προσεγγίστηκε από έναν Αλγερινό, ο οποίος ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Παρότι οι γαλλικές αρχές διενεργούν ακόμα έρευνα για τις διασυνδέσεις του 31χρονου με το Ισλαμικό Κράτος, ο θείος του επιμένει πως ο μακελάρης της Νίκαιας εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων ήταν ευάλωτος και ήταν «εύκολο θύμα» για τον Αλγερινό που ζει στη Νίκαια.

Την ίδια ώρα, το γαλλικό δίκτυο BFMTV μετέδωσε πως ο 31χρονος ήταν αμφιφυλόφιλος και χρησιμοποιούσε ειδικές εφαρμογές για να βρει ερωτικούς συντρόφους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο που επικαλείται στοιχεία από τις γαλλικές έρευνες, ο Μπουλέλ στο κινητό του τηλέφωνο είχε αποθηκευμένες πολλές φωτογραφίες γυναικών και ανδρών, ενώ φημολογείται ότι ανάμεσα στους συντρόφους του ήταν και ένας 73χρονος άνδρας.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιώντας έρευνα στο ιστορικό των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο του 31χρονου, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, ανακάλυψε αναζητήσεις για διευθύνσεις γυμναστηρίων, νυχτερινά κέντρα καθώς και επισκέψεις σε ιστοσελίδες με εκτελέσεις, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν επρόκειτο για θανατώσεις από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά, ενώ ο πατέρας και η αδελφή του κάνουν λόγο για έναν προβληματικό άνθρωπο, ο οποίος από το 2002 μέχρι το 2004 παρακολουθούσε συνεδρίες με ψυχίατρο καθώς είχε υποστεί νευρικό κλονισμό.