current views are: 9

19 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση14:29

Μακελειό στην Τραπεζούντα με νεκρούς αστυνομικούς – Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newpost (Βίντεο και φωτό)

Ένοπλη επίθεση εις βάρος αστυνομικών της τούρκικης τροχαίας, με νεκρούς και τραυματίες πολίτες έγινε το πρωί της Τρίτης στην επαρχία Τραπεζούντας. 

Δημοσίευση 14:29’

Ένοπλη επίθεση εις βάρος αστυνομικών της τούρκικης τροχαίας, με νεκρούς και τραυματίες πολίτες έγινε το πρωί της Τρίτης στην επαρχία Τραπεζούντας. 

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ένοπλη επίθεση εις βάρος αστυνομικών της τούρκικης τροχαίας, με νεκρούς και τραυματίες πολίτες έγινε το πρωί της Τρίτης στην επαρχία Τραπεζούντας. «Τους σταμάτησαν και τους γάζωσαν. Έπιασαν 3 από τους δράστες», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο Newpost.

Την ώρα που ο θόρυβος του πραξικοπήματος δεν λέει να κοπάσει στην Τουρκία, σημειώθηκε άλλο ένα μελανό περιστατικό το πρωί της Τρίτης (19/7/2016), το οποίο θύμισε σκηνές από ταινίες γουέστερν. Συγκεκριμένα ένοπλοι άνοιξαν πυρ εις βάρος αστυνομικών της τροχαίας, με αποτέλεσμα τέσσερις (3 αστυνομικοί και 1 πολίτης) να χάσουν τη ζωή τους, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί (7 τραυματίες, οι 6 αστυνομικοί, ο 1 πολίτης) . Η ένοπλη επίθεση συνέβη στη σήραγγα της Ζύγανας, στην άνω Ματσούκα, στην έξοδο από την Τραπεζούντα προς την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με πηγές οι δράστες του μακελειού διέφυγαν στα γύρω δασικές εκτάσεις. Ήδη δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμού τους, μία υπόθεση αρκετά δύσκολη δεδομένου του δύσβατου της περιοχής της Ζύγανας.

Το Newpost.gr φιλοξενεί μαρτυρία ανθρώπου που η μοίρα τον έφερε να δει με τα μάτια του μπροστά το σκηνικό θανάτου. «Πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, στις 8:30, όταν η αστυνομία έκανε σήμα για να σταματήσει το αμάξι που βρισκόταν ακριβώς από πίσω μας. Αυτοί άρχισαν να πυροβολούν τους αστυφύλακες και στη συνέχεια έφυγαν στα βουνά. Η αστυνομία συνεχίζει να τους ψάχνει. Έχει κλείσει όλους τους δρόμους. Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, γιατί έσκασε βόμβα. Μάλιστα μάζεψαν όλους τους ασθενείς στο υπόγειο του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε αρχικά η Αϊσέ Τ.Μ. και πρόσθεσε: 

Όλη η Ματσούκα είναι περικυκλωμένη και θα μείνει έτσι και αφού πέσει το βράδυ. Πριν από λίγο συνέλαβαν 3 άτομα εκ των δραστών. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται για να βρεθούν και οι άλλοι πρωταγωνιστές του μακελειού. Ο δρόμος προς Τραπεζούντα θα παραμείνει κλειστός όλη τη νύχτα.

Όσον αφορά την ταυτότητα των ενόπλων, κάποιοι υποστηρίζουν, ότι πρόκειται περί υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, άλλοι πως είναι μέλη του PKK. Γιατί όπως αναφέρει το έγκυρο pontos-news.gr, στην περιοχή δρουν ομάδες της νέας οργάνωσης HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi), του Ενιαίου Επαναστατικού Κινήματος των Λαών. Η οργάνωση ιδρύθηκε τις αρχές του έτους από το ΡΚΚ κι από άλλες αριστερές οργανώσεις που δρουν στην Τουρκία και ειδικά στην περιοχή του παράλιου και του μεσόγειου Πόντου.


σχετικα αρθρα