Καμία φαντασία δεν διαθέτει η Μελάνια Τραμπ, η οποία κατηγορείται ότι αντέγραψε ομιλία της Μισέλ Ομπάμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μελάνια Τραμπ, που ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του συζύγου της Ντόναλντ και πιθανού μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, κατηγορείται ότι αντέγραψε ομιλία του 2008 της συζύγου του Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι γονείς μου μού έδωσαν να καταλάβω αυτές τις αρχές: εργασθείτε σκληρά γι΄αυτά που θέλετε στη ζωή. Τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας. Οφείλετε να κάνετε πράξη αυτά που λέτε και να τηρείτε τις υποσχέσεις σας. Δείξτε σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους. Μου έχουν μάθει να ακολουθώ τις αρχές αυτές στην καθημερινή μου ζωή», είπε η Μελάνια Τραμπ.

«Οφείλουμε να περάσουμε τα διδάγματα στις επόμενες γενιές. Διότι θέλουμε τα παιδιά αυτής της χώρας να γνωρίζουν ότι το μόνο όριο σε αυτά που εκπληρώνετε είναι η δύναμη των ονείρων σας και η επιθυμία σας να δουλέψετε για να τα εκπληρώσετε», είπε η Μελάνια Τραμπ.

Στην ομιλία της το 2008 η Μισέλ Ομπάμα είχε πει:

Ο Μπαράκ και εγώ ανατραφήκαμε με κοινές αξίες: δουλέψτε σκληρά για ό,τι θέλετε στη ζωή, τα λόγια σας είναι η δέσμευσή σας και οφείλετε να πραγματοποιείτε αυτά που λέτε, να μεταχειρίζεστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια τους ανθρώπους, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζετε.

«Ο Μπαράκ και εγώ επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε ζωή που θα στηρίζεται στις αξίες αυτές και να τις μεταδώσουμε στην επόμενη γενιά. Διότι θέλουμε τα παιδιά μας- και όλα τα παιδιά της χώρας- να γνωρίζουν ότι το μοναδικό όριο στο μεγαλείο των επιτευγμάτων σας είναι η πραγματοποίηση των ονείρων σας και η επιθυμία σας να εργασθείτε για να τα εκπληρώσετε».

Η ομιλία του πρώην μοντέλου ήταν η κορύφωση της χθεσινής ημέρας έναρξης του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο θα δώσει το χρίσμα στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Γράφοντας την ωραία ομιλία της, η ομάδα της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από τις πηγές έμπνευσης της ζωής της και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιέλαβε αποσπάσματα που αντανακλούν τις ίδιες τις σκέψεις της».., αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέισον Μίλερ, μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του υποψήφιου. «Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική τροφοδότησαν αυτήν την ομιλία και διασφάλισαν την επιτυχία της...»