Συνάντηση Σόιμπλε - Χάμοντ στο περιθώριο του G20

Συνάντηση Σόιμπλε - Χάμοντ στο περιθώριο του G20

Με τον βρετανό ομόλογό του, Φίλιπ Χάμοντ, θα συναντηθεί για διμερείς συνομιλίες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνάντησης της ομάδας G20 στην Κίνα το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος από το Βερολίνο.

Η Γερμανία αναμένει η συνάντηση των επικεφαλής της οικονομίας από την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) να επικεντρωθεί στη δημιουργία συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικονομιών, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας… δεν θα υπάρξει συζήτηση για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας ή όχι», ανέφερε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «το Brexit θα είναι ένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις».

«Το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας… δεν θα υπάρξει συζήτηση για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας ή όχι», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Σόιμπλε θα πιέσει για περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, όπως η κοινοποίηση λεπτομερών στοιχείων για την ιδιοκτησία εταιριών και ιδρυμάτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο