Η Τουρκία, ο αγώνας κατά του ISIS, το προσφυγικό/μεταναστευτικό και η κατάσταση στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, θα τεθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει απόψε στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Πρόκειται για μια πρώτη προσωπική συνάντηση της Καγκελαρίου με τη νέα Πρωθυπουργό (…) Όταν δηλώνουμε, όπως είναι και η θέση της Γερμανίας και της Ε.Ε., ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις πριν η Βρετανία υποβάλει επισήμως το αίτημα εξόδου βάσει του άρθρου 50, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε μεταξύ μας. Αλλά δεν υπάρχουν ‘προ-διαπραγματεύσεις' και για αυτό μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι», διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η Καγκελάριος, όπως κάνει πάντα, θα συζητήσει «ανοιχτά και ελεύθερα για τα θέματα που μας ενώνουν και για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας», αλλά όχι για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ή για λεπτομέρειες μιας μελλοντικής συμφωνίας.