Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον πύργο Σουλάφα στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε από τον 35ο όροφο του ουρανοξύστη 75 ορόφων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, το κτίριο εκκενώθηκε, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται οι φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρα των υψηλότερων ορόφων στον ουρανοξύστη Sulafa.

Κομμάτια τσιμέντου που είχαν πιάσει φωτιά αποκόπηκαν από την πρόσοψη του κτιρίου στους 15 υψηλότερους ορόφους και κατέληξαν στο έδαφος, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία απομάκρυνε όλους τους ενοίκους και απέκλεισε την πρόσβαση στον ουρανοξύστη.

Η φωτιά έκαψε κυρίως το άνω τμήμα της κεντρικής πρόσοψης, προτού επεκταθεί σε άλλες δύο πλευρές του κτιρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ομάδες των αρχών πολιτικής προστασίας κατέβαλαν προσπάθειες για να περιορίσουν την φωτιά, επισήμανε στο Twitter το γραφείο τύπου της τοπικής κυβέρνησης του Ντουμπάι, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.