Ένας τούρκος στρατιώτης που συμμετείχε επιχείρηση των κομάντος στην πολυτελή βίλα που παραθέριζε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει πέσει σττα χέρια της τουρκικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ η οποία επικαλείται τον πρακτορείο Ανατολή, πρόκειται για τον υπολοχαγό Αλί Σαριμπέι ο οποίος κατηγορείται ότι είναι μεταξύ των ατόμων εκείνων που επιτέθηκαν στην πολυτελή εξοχική κατοικία όπου παραθέριζε ο Ερντογάν στην Μαρμαρίδα

Ο Τούρκος στρατιώτης συνελήφθη από αστυνομικούς, την ώρα που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Σαριμπέι ήταν οπλισμένος και ντυμένος με πολιτικά ρούχα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τουρκική εφημερίδα Milliyet έγραφε ότι 40 κομάντος, που συμμετείχαν στην επιχείρηση στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Ερντογάν, αγνοούνται.  Στην περιοχή έσπευσαν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες σάρωσαν τη δασική έκταση κοντά στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Σύμη.

Στόχος τους, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα το οποίο αναμετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ήταν να προλάβουν -καθώς φοβούνται ότι μπορεί οι καταδρομείς- με την προϋπόθεση ότι παραμένουν στην περιοχή- ξεφύγουν προς τη Σύμη, που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Τουρκία.