Χωρίς τέλος είναι αυτές τις ημέρες οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Γαλλία, μετά και από την επίθεση στη Νίκαια την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, με τις αρχές αυτή τη φορά να πραγματοποιούν επιχείρηση στην βόρεια πλευρά του Παρισιού, στην περιοχή Αργκντέιγ, κατά την διάρκεια της οποίας έκαναν 20 συλλήψεις. 

Ωστόσο, σύμφωνα, πάντα, με την αστυνομία δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα κατά την διάρκεια της έρευνας.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα κοντά στο τζαμί Dassault και στην ισλαμική βιβλιοθήκη, κυρίως σε δύο σπίτια.

Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από νωρίς το πρωί από αστυνομικούς, ενώ για τις ανάγκες της έρευνας πέταγε και ένα ελικόπτερο.

Το Αργκντέιγ είναι μια μικρή κοινότητα στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού, 12 χλμ από το κέντρο, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή αναστατώνεται από αντιτρομοκρατική έρευνα, καθώς και τον προηγούμενο Μάρτιο αναζητήθηκε και συνελήφθη στην ίδια περιοχή συνεργάτης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος φέρεται να ήταν πίσω από την επίθεση του Νοεμβρίου στο Μπατακλάν.

Οι ίδιες πηγές, ωστόσο διευκρίνισαν ότι αυτή η επιχείρηση δεν συνδέεται με την πρόσφατη επίθεση στη Νίκαια.

Η Γαλλία έχει δεχθεί τρία σοβαρά τρομοκρατικά χτυπήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αρχίζοντας από την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζοντας στις αιματηρές ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο και στην τελευταία επίθεση στη Νίκαια.