Νέα ανατροπή φέρνουν στην υπόθεση της εξαφάνισης της πτήσης MH370 τα λεγόμενα ερευνητών ολλανδικής εταιρείας, οι οποίοι παραδέχονται πως εδώ και δύο χρόνια έψαχναν σε λάθος μέρος.

Οι δύτες, με επικεφαλής τον όμιλο Furgo, χτενίζουν μια περιοχή σχεδόν δύο φορές το μέγεθος της Ελλάδας τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ η έρευνα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 3. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα.

«Αν δεν είναι εκεί, σημαίνει πως είναι κάπου αλλού», δήλωσε ο Paul Kennedy της Furgo που διευθύνει το έργο των ερευνών. Η ομάδα του υποστηρίζει μια εκδοχή που θέλει το αεροπλάνο να ήταν επανδρωμένο στο τέλος και άρα να διέσχισε μεγάλη απόσταση μέσα στο νερό και όχι να βυθίστηκε τις τελευταίες στιγμές.

«Έτσι θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί πολύ περισσότερο από την περιοχή αναζήτησης που θέσαμε βάσει των υπολογισμών από εικόνες δορυφόρου», τόνισε μιλώντας στο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι υποστηρίζουν τη θεωρία ότι μπορεί κάποιος να είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου τις τελευταίες στιγμές.

Τέλος, να αναφέρουμε πως σε συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή αξιωματούχοι από την Κίνα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία αναμένεται να συζητήσουν το μέλλον της αναζήτησης. Οι τρεις κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει πως αν δεν προκύψουν οποιαδήποτε νέα αξιόπιστα στοιχεία, δεν θα επεκταθούν και οι έρευνες παρά τις εκκλήσεις των οικογενειών των θυμάτων.