Επιστολή με την οποία ζητούν να μην χρησιμοποιεί κομμάτια τα οποία έχει ερμηνεύσει ο τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι έστειλαν στον Τραμπ η χήρα του και οι τρεις κόρες του.

Στην εν λόγω επιστολή, οι τέσσερις γυναίκες ''κατακεραυνώνουν'' τον Τραμπ, τονίζοντας ότι «οι αξίες της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης που ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης στήριξε και εξέφρασε κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του είναι ασύμβατες με τις συνολικές απόψεις τις οποίες υποστηρίζει ο υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Αμερικανός πολιτικός και μεγιστάνας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Νessun Dorma (από την Τουραντότ του Τζάκομο Πουτσίνι) με ερμηνεία του Λουτσιάνο Παβαρόττι, κατά την άφιξή του στο Κλίβελαντ, όπου έλαβε και το επίσημο χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Όπως έχουν κάνει σε πρώτο πρόσωπο και άλλοι τραγουδιστές, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην συγκεκριμένη χρήση της καλλιτεχνικής αυτής ερμηνείας » υπογραμμίζουν οι συγγενείς του μεγάλου Ιταλού τενόρου, ο οποίος πέθανε το 2007, σε ηλικία εβδομήντα δύο χρόνων.