current views are: 11

22 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση20:41

Σε κατάσταση πολιορκίας το Μόναχο μετά το μακελειό στο εμπορικό κέντρο – Αυτοκτόνησε ο δράστης (Βίντεο και φωτό)

Τεράστια κινητοποίηση σε όλο το Μόναχο ​πραγματοποιούν οι γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών που σκόρπισαν το θάνατο στο εμπορικό κέντρο στην πόλη, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 9 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Δημοσίευση 20:41’

Τεράστια κινητοποίηση σε όλο το Μόναχο ​πραγματοποιούν οι γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών που σκόρπισαν το θάνατο στο εμπορικό κέντρο στην πόλη, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 9 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Τεράστια κινητοποίηση σε όλο το Μόναχο πραγματοποιούν οι γερμανικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών που σκόρπισαν το θάνατο στο εμπορικό κέντρο στην πόλη, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Οι αρχές επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, αλλά προς το παρόν αποφεύγουν να μιλήσουν για τζιχαντιστές, την ώρα που στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν τον δράστη να φωνάζει πως είναι γερμανός και να υβρίζει τους ξένους, ενισχύοντας το ενδεχόμενο ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Focus μετέδωσε την πληροφορία, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου, ότι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι νεκρός. Αργότερα, αυτην πληροφορία επιβεβαίωσε και η αστυνομία.«Βρήκαμε έναν άνδρα, ο οποίος αυτοκτόνησε. Υποθέτουμε ότι ήταν ο μοναδικός δράστης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η πόλη τελεί υπό αποκλεισμό, καθώς η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia

«Μέχρι στιγμής ουδείς εκ των δραστών δεν έχει καταστεί δυνατό να συλληφθεί», ανέφερε η αστυνομία του Μονάχου σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία της μεγαλούπολης της νότιας Γερμανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «υποψιάζεται ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο επίσης έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια σε εξέλιξη». Οι γερμανικές αρχές ωστόσο απέφυγαν να επιβεβαιώσουν τα περί ισλαμικής τρομοκρατίας , την ώρα που κυκλοφορεί ένα βίντεο στο Twitter το οποίο φαίνεται να δείχνει τον δράση να φωνάζει πως είναι γερμανός και να καθυβρίζει τους ξένους.

Ακόμη ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε ότι υπήρξε κι άλλη επίθεση στο κέντρο του Μονάχου.

«Λέμε στους πολίτες του Μονάχου ότι υπάρχουν ένοπλοι που διαφεύγουν τη σύλληψη και είναι επικίνδυνοι», επισήμανε ο εκπρόσωπος. «Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους», στα σπίτια τους ή σε όποιο άλλο ακίνητο βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής ανάγκης, ενώ εκκενώθηκε ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης και διακόπηκαν τα δρομολόγια του μετρό, του τρένου και των λεωφορείων.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης έφεραν ημιαυτόματα όπλα, ενώ ένας εξ αυτών φορούσεαλεξίσφαιρο γιλέκο. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες φορούσαν μαύρα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τη φωτογραφία ενός εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης στο Μόναχο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Dailymail.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό άρχισε από το κατάστημα Mc Donald’s. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, άνθρωποι τρέχουν σε πανικό να βγουν από το κτίριο. 

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο ένοπλος άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας πολλούς, ενώ στη συνέχεια φέρεται να αποχώρησε από το κτίριο και να κατευθύνθηκε προς έναν σταθμό του μετρό.

Η Lynn Stein, η οποια εργάζεται στο εμπόρικο κέντρο, περιέγραψε στο CNN τις τρομακτικές στιγμές που έζησε: 

Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς. Πήγαινα να αγοράσω κάτι, ενώ η συνάδελφός μου ήταν ακόμα μέσα στο μαγαζί. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει. Βγήκα κι εγώ έξω. Μετά άκουσα και πυροβολισμούς κοντά στο πάρκινγκ.


σχετικα αρθρα