Η θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε και ανάμεσα στα θύματα του Μονάχου υπάρχει Έλληνας νεκρός. Πρόκειται για 18χρονο μουσουλμανικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος γερμανοϊρανός δράστης του χθεσινού μακελειού στο Μόναχο. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, πρόκειται για τον Αλί Σονμπολί κάτοικο Μονάχου. Ο πατέρας του νεαρού που σκόρπισε εχθές το θάνατο στο Μόναχο είναι οδηγός ταξί και ανακρίνεται εδώ και αρκετές ώρες από τις γερμανικές αρχές. 

Επιβεβαιώνει το θάνατο Έλληνα το ΥΠΕΞ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές».

«Έχω υποστεί επί 7 ολόκληρα χρόνια ψυχολογική βία» 

Ένα βίντεο διάρκειας μόλις 45 δευτερολέπτων, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και γυρίστηκε από ένα άλλο πιο ψηλό γειτονικό κτίριο δείχνει -σύμφωνα και με την αστυνομία- τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο σε ένα πάρκινγκ. Ο ένοπλος δράστης ακούγεται να φωνάζει μεταξύ άλλων : «Eίμαι Γερμανός. Σταματήστε τη λήψη». Λέει επίσης πως είναι ένας από τους μεγαλωμένους σε «περιοχή επιδομάτων ανεργίας», ότι έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, ότι υπέστη mobbing και θα «σας καθαρίσω όλους».

Το βίντεο

Ο ένοπλος ουρλιάζει σε άψογα γερμανικά: «Εξ αιτίας σας έχω υποστεί επί 7 ολόκληρα χρόνια ψυχολογική βία (mobbing) και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σας καθαρίσω όλους». Όταν ο άντρας με το βίντεο τον βρίζει «βρωμοξένο», εκείνος απαντά «Είμαι Γερμανός. Σταμάτα το βίντεο. Γεννήθηκα εδώ (...δεν ακούγεται καθαρά) σε περιοχή επιδομάτων ανεργίας (…δεν ακούγεται καθαρά)… νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο (...δεν ακούγεται καθαρά) και δεν έχω κάνει τίποτα».

Στο σημείο αυτό σταματά η εικόνα, ακούγονται οι σφαίρες, άνθρωποι να ουρλιάζουν πανικόβλητοι και οι σειρήνες των περιπολικών. Το κινητό στρέφεται ξανά στο πάρκινγκ, ο ένοπλος είναι πάλι εκεί και πυροβολεί ξανά γύρω- γύρω. Μετά σταματά η λήψη.