Αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την χορήγηση ασύλου, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τα ζητήματα παραμονής στην Γερμανία ζητά σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν μετά και τη χθεσινοβραδινή επίθεση στο 'Ανσμπαχ.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου.

Ο 27χρονος Σύρος που ανατινάχθηκε χθες το βράδυ έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ βρισκόταν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο πέρυσι απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του και του είχε επιτραπεί να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο. Οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος χορήγησης ασύλου αναμένεται να γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο προσφυγικό κέντρο στο οποιο φιλοξενείτο.