Συγκινημένος παρουσιάστηκε ο πρίγκιπας Harry κατά την διάρκεια ομιλίας του σε αθλητές στο Kensington Palace BBQ, αφού για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι έχει μετανιώσει που μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει για τον θάνατο της μητέρας του,Νταιάνα.

Μιλώντας με τον Rio Ferdinand, που έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο τον περασμένο χρόνο, ο 31χρονος πρίγκιπας συζήτησε για τον αντίκτυπο που είχε στη ζωή του ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ήταν μόλις πριν από 3 χρόνια (δηλαδή 28χρονών) που άρχισε να ανοίγεται για το πώς αισθάνθηκε που έχασε τη μητέρα του. "Είναι εντάξει να υποφέρεις όσο μιλάς για αυτό. Δεν είναι αδυναμία. Αδυναμία είναι να έχεις ένα πρόβλημα, να μην το αναγνωρίζεις και να μην το λύνεις".

"Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν έχεις μια δουλειά, αν έχεις οικονομική ασφάλεια, αν έχεις οικογένεια και σπίτι, έχεις ό,τι χρειάζεσαι και μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοια πράγματα", συμπλήρωσε. "Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να κοιτά τον Rio Ferdinand και να λέει "πληρώνεσαι τόσο καλά, είσαι επιτυχημένος, έχεις γρήγορα αυτοκίνητα. Στο τέλος όμως της ημέρας η γυναίκα του έφυγε σε ένα τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής του μαζί της. Έτσι φυσικά θα υποφέρει και δεν έχει σημασία που έχει μια εκπληκτική δουλειά".