Την ευθύνη για την επίθεση έξω από το χώρο όπου φιλοξενείτο ένα μουσικό φεστιβάλ, στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», όπως μετέδωσε το φίλα προσκείμενο στην οργάνωση πρακτορείο Amaq.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το ΙΚ ανέφερε ότι ο 27χρονος δράστης ήταν ένας από τους "στρατιώτες" του. «Εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινομενος στις εκκλήσεις για να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε το Amaq.

Στο μεταξύ ο 27χρονος σύρος βομβιστής αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ σε βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο εμφανίζεται να δηλώνει πίστη στον αρχηγό της ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνάντι.

Το νέο περιστατικό κατά το οποίο σκοτώθηκε ο δράστης και τραυματίστηκαν 12 άνθρωποι σημειώθηκε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπική ώρα (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Ο δράστης ήταν 27χρονος Σύρος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. «Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή "να παρασύρει και άλλους στο θάνατο», μετέδωσε ο ιστότοπος Nordbayern.de.

Πρόκειται για το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.