current views are: 9

26 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση09:00

Γαλλία: Ένοπλοι ισλαμιστές αποκεφάλισαν ιερέα – Στο σημείο ο Ολάντ (φωτό)

Η γαλλική αστυνομία εξουδετέρωσε δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρι κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

Δημοσίευση 09:00’

Η γαλλική αστυνομία εξουδετέρωσε δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρι κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.

Eξουδετέρωσε η γαλλική αστυνομία  τους δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρι κρατούσαν ομήρους σε εκκλησία της Νορμανδίας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.  

Οι δράστες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά ούτε και τα κίνητρα, είχαν προλάβει να δολοφονήσουν και μάλιστα με άγριο τρόπο έναν ιερέα, που κρατούνταν όμηρος, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV». Κάποια γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμη και για αποκεφαλισμό του ιερέα. 

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro». Υπάρχουν μαρτυρίες πως φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. 

Στο σημείο της άγριας δολοφονίας, του ιερέα έχει φτάσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συνομίλησε με κόσμο έξω από την εκκλησία. Η Γαλλία θα πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, τόνισε σε δηλώσεις του από το σημείο.

«H Γαλλία κι ολόκληρος ο καθολικός κόσμος θρηνεί.Καταδικάζουμε την βάρβαρη αυτή επίθεση», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter o Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Eικόνες από το σημείο:


σχετικα αρθρα