Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας ανέλαβε και επίσημα το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο δράστες εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία, ωστόσο πρόλαβαν να  δολοφονήσουν και μάλιστα με άγριο τρόπο έναν ιερέα, που κρατούνταν όμηρος, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV». Κάποια γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμη και για αποκεφαλισμό του ιερέα. 

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro». 

Στο σημείο της άγριας δολοφονίας, του ιερέα έχει φτάσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συνομίλησε με κόσμο έξω από την εκκλησία. Η Γαλλία θα πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, τόνισε σε δηλώσεις του από το σημείο.

«H Γαλλία κι ολόκληρος ο καθολικός κόσμος θρηνεί.Καταδικάζουμε την βάρβαρη αυτή επίθεση», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter o Γάλλος πρωθυπουργός,Μανουέλ Βαλς