current views are: 9

26 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση19:13

Το προφίλ του 19χρονου που αιματοκύλισε την εκκλησία στη Νορμανδία

Ποιος είναι ο 19χρονος Adel Kermiche, που αιματοκύλισε την εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία

Δημοσίευση 19:13’

Ποιος είναι ο 19χρονος Adel Kermiche, που αιματοκύλισε την εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία

Στο «φως» έρχονται άγνωστες πληροφορίες αναφορικά με τον 19χρονο δράστη που δεν δίστασε να σφάξει μέσα στη εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία έναν ιερέα και να τραυματίσει ακόμη τρία άτομα.

Πρόκειται για τον 19χρονο, Adel Kermiche,, γεννημένο το 1997. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποινικό μητρώο του δράστη παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, καθότι στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αντιτρομοκρατικές αρχές αφού είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς δύο φορές να πάει στη Συρία, το 2015 αλλά συνελήφθη μία φορά στο Μόναχο, ενώ στη συνέχεια τον έστειλαν πίσω στη Γενεύη τον Μάιο του ίδιου έτους.

Οι ελβετικές αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εγκληματική συνεργασία σε σχέση με τρομοκρατία, στη συνέχεια τον έστειλαν στη Γαλλία, όπου φυλακίστηκε για 10 μήνες, μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι, παρά την προσπάθεια του εισαγγελέα να μην αποφυλακιστεί.

Πηγή από τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, την οποία επικαλείται η Telegraph, αναφέρει ότι ο 19χρονος ήταν σε επαφή με τον Μαξίμ Χουσάρντ, έναν Γάλλο τζιχαντιστή που έχει ταυτοποιηθεί ως εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους. Ο Χουσάρντ, που ήταν από την ίδια περιοχή, ασπάστηκε το Ισλάμ και επισκεπτόταν συχνά το τζαμί της περιοχής της επίθεσης. Εχει εμφανιστεί σε βίντεο να αποκεφαλίζει τον Αμερικανό Πίτερ Κάσινγκ.

Στο μεταξύ νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από δύο «στρατιώτες» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

“Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία”, είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Την ίδια ώρα ο  πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές μαχητές στη Γαλλία και την Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ τόσο σοβαρή όσο σήμερα, ώρες μετά την επίθεση που διέπραξαν δύο μαχητές–πιστοί στο Ισλαμικό Κράτος στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας.

Σε σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως ο πόλεμος ενάντια στον ισλαμικό φανατισμό, και στο εξωτερικό και εντός της χώρας, θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μπροστά σε αυτή την απειλή, που δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στην Γαλλία και την Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να (συντρίψει) την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ολάντ.

Όπως παράλληλα έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Γαλλίας ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Πράγα.

 


σχετικα αρθρα