Σε δίκη παραπέμπεται το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία, σχετικά για την καταστροφή δύο φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ένας πρώην ταμίας του, ο οποίος ήδη δικάζεται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των μαύρων κομματικών ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της Μαδρίτης.

Το PP του Μαριάνο Ραχόι προσάγεται σε δίκη ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως και η νέα ταμίας του κόμματος Κάρμεν Ναβάρο, με την κατηγορία της απόπειρας παρακώλυσης της δικαιοσύνης με την καταστροφή δύο laptop στους σκληρούς δίσκους των οποίων πιθανόν περιέχονταν σημαντικά στοιχεία.

Ήδη δικάζονται έξι μέλη του PP, περιλαμβανομένου του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, για σύσταση και συμμορία, πλαστογράφηση λογαριασμών, αθέμιτη χρήση επιρροής και φορολογικά αδικήματα.

Ο Μπάρθενας έχει παραδεχθεί πως οι δύο υπολογιστές που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση με την οποία το PP και η Ναβάρο προσάγονται σε δίκη ανήκαν στον ίδιο όταν ήταν ταμίας του κόμματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, υπάλληλοι του PP έσβησαν και κατέστρεψαν τους σκληρούς δίσκους των δύο laptop, αφού απαγορεύθηκε στον Μπάρθενας η είσοδος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη στις αρχές του 2013.

Πέραν του κόμματος και της Ναβάρο, ενώπιον της δικαιοσύνης προσάγονται ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του PP Αλμπέρτο Ντουράν και ο πληροφορικός Χοσέ Μανουέλ Μορένο.

Μια εκπρόσωπος του κόμματος της ισπανικής δεξιάς απέφυγε σήμερα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, καθώς το κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά