Στη δημοσιότητα φέρνει η Daily Mail τις πρώτες φωτογραφίες του 19χρονου Adel Kermiche, δράστη της επίθεσης σε ιερό ναό στη Νορμανδία, το πρωί της Τρίτης.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο 19χρονος σε διάφορες ηλικίες, με τις δυο από αυτές να χρονολογούνται στο 2011. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποινικό μητρώο του δράστη παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, καθότι στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αντιτρομοκρατικές αρχές αφού είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς δύο φορές να πάει στη Συρία, το 2015 αλλά συνελήφθη μία φορά στο Μόναχο, ενώ στη συνέχεια τον έστειλαν πίσω στη Γενεύη τον Μάιο του ίδιου έτους.

Οι ελβετικές αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για εγκληματική συνεργασία σε σχέση με τρομοκρατία, στη συνέχεια τον έστειλαν στη Γαλλία, όπου φυλακίστηκε για 10 μήνες, μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι, παρά την προσπάθεια του εισαγγελέα να μην αποφυλακιστεί.

Πηγή από τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, την οποία επικαλείται η Telegraph, αναφέρει ότι ο 19χρονος ήταν σε επαφή με τον Μαξίμ Χουσάρντ, έναν Γάλλο τζιχαντιστή που έχει ταυτοποιηθεί ως εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους. Ο Χουσάρντ, που ήταν από την ίδια περιοχή, ασπάστηκε το Ισλάμ και επισκεπτόταν συχνά το τζαμί της περιοχής της επίθεσης. Εχει εμφανιστεί σε βίντεο να αποκεφαλίζει τον Αμερικανό Πίτερ Κάσινγκ.