Μοιραίο στάθηκε για τη ζωή ενός νεογέννητου ενα ανθρώπινο λάθος σε νοσοκομείο στην Αυστραλία

Το βρέφος πέθανε όταν κατά λάθος του χορηγήθηκε αντί για οξυγόνο, αέριο γέλιου (ήλιο) ενώ ένα άλλο μωρό έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη!

Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν στο νοσοκομείο Bankstown-Lidcombe στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ και σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το τρομερό λάθος είχε γίνει από την εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με τις φιάλες οξυγόνου. 

«Είπα "θέλω να τον δω". Μόνο που τον κοιτούσα έτρεμα. "Γιε μου ξύπνα. Ξύπνα, ξύπνα. Τι σου έκαναν;" του είπα». «Βγήκα από το νοσοκομείο με άδεια χέρια. Γύρισα σπίτι χωρίς το μωρό μου». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο αυστραλιανό κανάλι Channel 9 η Sonya Ghanem τη στιγμή που έμαθε πως ο νεογέννητος γιος της κατέληξε έπειτα από ανθρώπινο λάθος.

Η υπουργός Υγείας της Νέας Ουαλίας Τζίλιαν Σκίνερ είπε πως νιώθει «βαθιά θλίψη» για το «τραγικό λάθος» και διέταξε έρευνα.

Η Σκίνερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως υπεύθυνοι για τον έλεγχο των φιαλών οξυγόνου είναι η εταιρεία BOC Ltd που της χορηγεί και το νοσοκομείο. Ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την BOC Ltd η οποία σε δημόσια δήλωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια.

Έπειτα από το τραγικό περιστατικό και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δεύτερο νεογνό, όλες οι φιάλες επανεξετάζονται με απόφαση της Σκίνερ.