Ελέγχους άρχισε η αστυνομία στη Γενεύη γύρω από το αερoδρόμιο της πόλης έπειτα από πληροφορία που έλαβε για πιθανή απειλή. Η αστυνομία ελέγχει τη συγκεκριμένη πληροφορία που προέρχεται από τη Γαλλία και ήταν η αιτία για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τον αερολιμένα. 

Οπλισμένοι με πολυβόλα αστυνομικοί περιπολούν γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία. Αξιωματούχοι του αερολιμένα δήλωσαν ότι ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, χωρίς να δώσουν άλλες πληροφορίες.

"Υπήρξε συναγερμός για βόμβα", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην ελβετική πόλη. Ενισχύθηκαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας στη γαλλική πλευρά των συνόρων. 

Ο εκπρόσωπος τoυ αεροδρομίου της Γενεύης Μπερτράν Στέμπφλι συνέστησε στους ταξιδιώτες να προσέρχονται νωρίς δεδομένων των καθυστερήσεων που οφείλονται στους περισσότερους ελέγχους. Ωστόσο είπε ότι δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση.

Συνεργασία ελβετικών-γαλλικών αρχών

Οι πληροφορίες ήρθαν από τη γαλλική αστυνομία οι οποίες οδήγησαν στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

"Η έρευνα θα καθορίσει τα γεγονότα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας... Οι γάλλοι ερευνητές θα συνεχίζουν να μας ενημερώνουν", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γενεύης Γκιγιόμ Ζαντίγ. "Η κατάσταση στο αεροδρόμιο είναι ήρεμη".