current views are: 9

27 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση21:29

Ρεκόρ τουρισμού στη Βιέννη

Το έως τώρα καλύτερο αποτέλεσμα εξαμήνου στις διανυκτερεύσεις κατέγραψε εφέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο η Βιέννη, συγκεκριμένα 6,6 εκατομμύρια, κατά 4,9% περισσότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015.

Δημοσίευση 21:29’

Το έως τώρα καλύτερο αποτέλεσμα εξαμήνου στις διανυκτερεύσεις κατέγραψε εφέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο η Βιέννη, συγκεκριμένα 6,6 εκατομμύρια, κατά 4,9% περισσότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015.

Το έως τώρα καλύτερο αποτέλεσμα εξαμήνου στις διανυκτερεύσεις κατέγραψε εφέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο η Βιέννη, συγκεκριμένα 6,6 εκατομμύρια, κατά 4,9% περισσότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015, ενώ ρεκόρ σημείωσαν και τα έσοδα των ξενοδοχείων που μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2016 ανήλθαν σε 253 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση κατά 3,4 %), όπως ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τουρισμού της αυστριακής πρωτεύουσας, Νόρμπερτ Κέτνερ.

Από τις 30 χώρες με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις, οι 21 παρουσίασαν αύξηση, με την Κίνα να παίρνει από την Ιαπωνία, τη δεύτερη θέση – μετά τις ΗΠΑ – στον κατάλογο των χωρών εκτός Ευρώπης με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα με τα 1,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Μεταξύ των δέκα πρώτων χωρών, διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις από Βρετανία, Ισπανία και Αυστρία, ενώ μονοψήφιες ήταν οι αυξήσεις από Γερμανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Γαλλία και Κίνα, με τη Γερμανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση των περισσότερων διανυκτερεύσεων στη Βιέννη και να ακολουθούν εκείνες από Αυστρία, ΗΠΑ, Ιταλία και Βρετανία.

Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015, εμφάνισε η Βρετανία (24%), ακολουθούμενη από την Ισπανία (13%) και την Αυστρία (10%), ενώ με μία αύξηση κατά 9% η Κίνα βρέθηκε μεταξύ των δέκα χωρών με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις, “εκτοπίζοντας” την Ιαπωνία.

Ως αποτέλεσμα των οικονομικών προβλημάτων στη Ρωσία και των κυρώσεων εναντίον της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτιμάται η σημαντική μείωση των διανυκτερεύσεων Ρώσων τουριστών, σε ποσοστό 28%, οι οποίες μέχρι πριν δύο χρόνια παρουσίαζαν συνεχή αύξηση.

Θέμα κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτών, υπήρξαν και οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία, με τον Νόρμπερτ Κέτνερ να δηλώνει πως ακόμη και αν η Βιέννη έχει τη φήμη μιας από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης, όταν η κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη γίνεται επικίνδυνη, η ίδια, ως πόλη στην καρδιά της Ευρώπης δεν μπορεί να αποσυνδέεται.


σχετικα αρθρα